MARTIOSKA

La maRTioska és la ballarina d’una caixeta de música. A la maRTioska ningú li ha preguntat si voldria estar tancada en una caixeta. En realitat, a la maRTioska, li encantaria viatjar i veure món.

Quan s’avorreix, la maRTioska intenta imaginar-se com seria la seva vida si fos una ballarina de debò, com les que dansen als teatres, als auditoris, per les places o pel carrer! I per imaginar-ho millor, obre unes capsetes que guarda en secret dins la seva caixa de música, i que l’ajuden a crear històries plenes de moviment.

Els somnis però, sempre acaben, i la maRTioska ha de tornar a la seva caixeta de música. Ho fa una mica més contenta, pensant en què potser la pròxima vegada que surti, hi haurà un nou grup de nens disposats a moure’s amb ella.

Martioska

L’ESPECTACLEmaRTioska és un espectacle de dansa infantil i familiar, dirigit a infants de 3 a 6 anys i als seus acompanyants. On la ballarina proposa un viatge per l’imaginari del moviment, creant propostes a partir dels materials que descobreix a les capsetes, i donant als infants la possibilitat de participar de l’espectacle a partir de la manipulació d’aquests materials.

És una creació de petit format, apte per a representar en teatres, sales polivalents o aules escolars i té una durada de 40 min. aproximadament.

maRTioska ha estat present en els Cicles de Teatre Escolar de l’Ajuntament de Lleida durant els cursos 2014-15 i 2015-16 i l’Esbaiola’t 2014 entre d’altres.

MÓN MARTIOSKA

L’espectacle també s’ofereix a escoles i entitats que programin cicles d’arts escèniques escolars, oferint-los un suport educatiu. món maRTioska es tracta d’un espai, on les escoles i mestres de 2on Cicle d’Educació Infantil, poden disposar d’una uniat didàctica per a treballar l’espectacle a l’aula. Se’ls ofereix la programació de 4 sessions i dels recursos materials, audiovisuals i musicals per tal de desenvolupar la unitat.


Image

Descarregeu aqui la Guia didàctica de Món Martioska

Guia didàctica
 

Fitxa artística


Direcció / Intèrpretació

Marta Casals

Vestuari i caracterització

Olga Cuito

Música

Varis autors

Escenografia

Instantropia

Il·luminació i so

VTècnics

Disseny

dseny

Il·lustració

Cristina Garcia

Correcció conte

Núria Casado

Revisió suport didàctic

Irene Molina

Vídeo

Xavier Arnalot

Fotografia

Oscar Clariana

Producció

Marta Casals Dansa


Agraïments: Carlota Torrents, Mercè Mateu i Aula Municipal de Teatre de Lleida

Fitxa técnicaEspai mínim

Ample d’escenari: 8m. 
Llargada d’escenari: 5m. 
Altura escenari: 3m. 
Ample de boca: 8m.

Il·luminació 1

Focus: 21 (1 retall de 25 graus, 8 pars del núm. 5 i 12 PC d’kw).
Dimmers: 21 o 11 canals duplicats 

So

Taula de so o similar amb connexió

Duració

40 min. aproximadament

Temps de muntatge / desmuntatge 2

30 min

 

1En cas de aules escolars o sales polivalents, l’espectacle s’adapta a la il·luminació existent.
2Sense il·luminació, en cas d’il·luminació el temps variarà segons les característiques de la sala.

Comparteix