Marta Casals és ballarina, coreògrafa i docent. Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per l’Inefc de Lleida i especialitzada en la modalitat de gimnàstica rítmica. Formada en dansa contemporània a Londres, al Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, on va cursar el postgrau Diploma in Dance Studies i on va col·laborar amb coreògrafs internacionals com Hagit Yakira. Posteriorment cursa el Postgrau en Moviment i Educació a l’Institut del Teatre.

Ha format part, com a ballarina i coreògrafa a M’Organitzo, Mala-G, Aquamagics , la Pantomima i Àbac Produccions i ha impartit monogràfics al Grau en CAFE de l’Inefc Lleida, on actualment n’és professora especialista de l’assignatura Expressió Corporal i Dansa. També és professora de Dansa i Consciència Corporal al CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral que imparteix l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, on també participa com a coreògrafa en els tallers musicals i de joves. Imparteix classes de dansa creativa i contemporània infantil i juvenil a l’Ekke, i per adults a l’escola de dansa Dancescape de Lleida. A part, combina la tasca docent amb l’àmbit artístic, com a ballarina a Esbòs Dansa (UdL) i amb la direcció i interpretació els espectacles infantils i familiars maRTioska.

PROJECTES


còrnia

CÒRNIA és una associació cultural, formada a finals del 2008, amb l’objectiu de ser una font d’expressió i un espai d’unió de diferents disciplines escèniques.
Els seus tres components, Antonio Gómez, Carlota Torrents i Marta Casals, busquen amb aquesta associació ampliar els seus horitzons, i treballar amb disciplines diferents a les seves especialitats. Concretament, la dansa i el teatre, són les eines amb les que treballa. Posteriorment Gerard Balcells i Xavier Arnalot s’uneixen a l’associació.

https://cornia.wordpress.com


Produccions

2X1 (2011)
Alímit (2012)
Alimit.Més Enllà (2013)


Arnalot-Clariana-Casals

Arnalot-Clariana-Casals, és un projecte iniciat l’any 2012. Tres artistes visuals, Xavier Arnalot (vídeo), Oscar Clariana (foto) i Marta Casals (dansa i moviment), col·laboren i combinen diferents perspectives del moviment, entenent la imatge com a mitjà de comunicació i reflexió de tot allò que ens envolta dia a dia.
Aquests tres artistes han creat conjuntament dos peces:


Produccions

Playing Stopped Movement (2012)
Indesiri (2013)


Comparteix