Dia Internacional de la Dona

Marta Casals Notícies

Dia Internacional de la Dona, lluitar, reivindicar, expressar…

Els dies com avui ens recorden que no podem deixar d’insistir en les nostres grans virtuts com a dones. En tots i des de tots els àmbits. La dansa, un món que a priori sembla tan femení, també en la seva història la dona va ser privada i utilitzada.

En les primeres danses documentades es pot intuir com els papers que interpretaven dones i homes estaven relacionats a rols establerts culturalment en funció de criteris masculins. Fet encara present avui en dia.  A l’època romana es percep la utilització de la dona com a objecte eròtic. I més tard, a l’edat mitjana, l’església prohibirà a la dona ballar. La dona i la dansa en general es consideraven símbol de pecat i de perill per a l’home i les creences cristianes.

És per això que des de Marta Casals Dansa volem afegir el nostre granet. Perquè cap DONA (cadascuna amb les seves perfectes imperfeccions) perdi o sigui privada del seu dret d’expressió, sigui lliure de tirar endavant o de recular, de girar o torçar, de ballar sola o acompanyada, de seguir o parar… i perquè es respecti la seva decisió.

Seguim perquè totes les dones puguin deixar petjada si és això el que desitgen.

 

Comparteix