Dansa en companyia, família

Marta Casals Notícies

Després de la primera part d’aquest dansa en companyia dedicat als nadons, toca el torn a la dansa en família. Acompanyar el teu fill/a de més d’un any a les classes de dansa creativa enforteix vincles.

Es sap que un dels mals que afecten la relació pares i fills a la societat occidental, és el poc temps que es dedica als fills, sobretot per raons laborals. Es treballa molt per poder guanyar els diners que permeten donar tot allò material que creiem que necessiten els fills, oblidant que el que més necessiten és compartir temps i experiències amb els seus pares.

Mentre el teu fill és un nadó, el ventall d’activitats compartides adult-infant és ampli: música, natació, massatge, ioga… però a mida que va creixent, veus com aquest ventall es va tancant. Quan els infants arriben als 3 anys, ja no els pots acompanyar ni a natació ni a música… i tot i que molts pares ho agraeixen, aquells que voldríem seguir compartint activitats amb ells, no trobem el què. Així doncs, seguim endinsant-nos en aquest món familiar per una necessitat.

Vull seguir fent dansa amb el meu fill fins i tot després dels 3 anys.

I perquè? Per les mateixes raons que vull practicar dansa amb el meu fill/a quan és un nadó, per enfortir vincles i també per a l’auto-confiança de l’infant. Molts articles parlen de la importància de jugar i compartir estones lúdiques amb els nens i nenes per al seu bon desenvolupament com a persona.

El Criatures del diari Ara, publica molts articles interessants, alguns d’ells parlen sobre el temps que compartim amb els nostres fills. L’article Jocs que uneixen pares i fills explica molt bé perquè no hem de deixar de jugar amb els ells. Josep Pérez (UIB) pensa que els pares han de jugar amb els fills per incentivar el desenvolupament cognitiu i emocional dels infants. També comenta que els pares presenten habilitats i estratègies que els fills aprenen quan juguen junts. Rafael Bisquerra (UB) comenta que activitats compartides com ballar, entre d’altres, enforteixen vincles entre pares i fills i conformen la memòria familiar.

El joc, és el recurs estrella de la dansa creativa tal i com l’entenem a Marta Casals Dansa, per això proposem la dansa en família. Per a què infant i adult puguin venir plegats i compartir aquesta estona de joc dansat.

Ho podreu fer a l’Aula de Teatre un dissabte al mes de 10 a 11:15h. Dates: 27 d’octubre, 24 de novembre, 22 de desembre i 26 de gener. Inscripcions directes a l’Aula.

Comparteix